FAQ :: Căutare :: Membri :: Grupuri :: Profil :: Mesaje private :: Autentificare :: Înregistrare
Pagina de start a forumului Ro Poker Ro Poker     te invata tainele pokerului pe internet
Mesajele la care nu s-a răspuns Acum este: Sâm Iul 31, 2010 9:29 am
freeroll strategy
Du-te la pagina 1, 2  Următoare 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Analiza maini si strategii de poker
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
admin
Site Admin

Data înscrierii: 04/Noi/2007

MesajTrimis: Mie Noi 07, 2007 11:36 am    Titlul subiectului: freeroll strategy Răspunde cu citat (quote)

In cele ce urmeaza va voi descrie cum ar trebui abordat un turneu freeroll, daca doresti intr-adevar sa 'intri in bani' si nu il joci doar de distractie.

Intai de toate, ce este un turneu freeroll? Este un turneu cu intrare gratuita, pe care camerele de poker le organizeaza sa isi atraga jucatori sau sa isi rasplateasca jucatorii fideli.

Tinand cot de faptul ca intrarea e free, majoritatea jucatorilor sunt incepatori, si se joaca relativ haotic.

Ce trebuie sa faci tu? In primul rand trebuie sa te inarmezi cu rabdare. E o calitate care face diferenta in poker. Daca nu o ai, mai bine nu te apuca de poker. Norocul te ajuta, dar fara o rabdare de fier nu o sa devii niciodata un bun jucator de poker. Asteapta pana iti vine o carte buna preflop ( aici numim AK , si perechile de la JJ in sus). Pe aceasta mana joaca extrem de agresiv--all in. Nu iti trebuie mai mult de 2 calleri.

'Trage de timp' : nu te grabi sa actionezi imediat. Asteapta ca timpul tau sa ajunga spre final si apoi actioneaza. Astfel blindul va trece mai rar pe la tine si vei economisi ceva chipsuri. ( In plus in timpul pe care il castigi astfel, competitorii de la alte mese se vor elimina intre ei iar tu vei avea sanse mai mari de a ocupa un loc funtas).

Urmand aceste indicatii ai sanse sporite sa prinzi un loc care sa iti asigure un minimum de castig.

Sus Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
florin_27
incepator

Data înscrierii: 14/Feb/2008

MesajTrimis: Dum Feb 17, 2008 12:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

O SA INCERC SI STRATEGIA ASTA K POATE MA VA AJUTA PUTIN  
Sus Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bigf28
intermediar

Data înscrierii: 02/Dec/2007
Locație: Iasi

MesajTrimis: Dum Feb 17, 2008 4:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sunt intrutotul de acord cu aceasta strategie insa accentul se pune pe rabdare (ceea ce in ultimul timp imi cam lipseste Razz ). Atata timp cat ai rabdare poti castiga chiar un turneu cu doar 20 de maini castigate in total Asta o spun din propria experienta Very Happy . Bineinteles ca trebuie si putin noroc la mijloc.  
bubucilAA
intermediar

Data înscrierii: 17/Feb/2009

MesajTrimis: Mar Feb 17, 2009 11:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu desigur nu sunt deacord.... Mad
Citat:
Trage de timp' : nu te grabi sa actionezi imediat. Asteapta ca timpul tau sa ajunga spre final si apoi actioneaza. Astfel blindul va trece mai rar pe la tine si vei economisi ceva chipsuri. ( In plus in timpul pe care il castigi astfel, competitorii de la alte mese se vor elimina intre ei iar tu vei avea sanse mai mari de a ocupa un loc funtas).

ideea e sa joci cat mai multe maini cu blinduri cat mai mici...sa poti sa platesti atat blindul cat si un mic raise...dupa parerea mea trebuie sa vezi cat mai multe floopuri cu maini mediocre (>J10).

bubucilAA
intermediar

MesajTrimis: Mar Feb 17, 2009 11:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu desigur nu sunt deacord.... Mad
Citat:
Trage de timp' : nu te grabi sa actionezi imediat. Asteapta ca timpul tau sa ajunga spre final si apoi actioneaza. Astfel blindul va trece mai rar pe la tine si vei economisi ceva chipsuri. ( In plus in timpul pe care il castigi astfel, competitorii de la alte mese se vor elimina intre ei iar tu vei avea sanse mai mari de a ocupa un loc funtas).

ideea e sa joci cat mai multe maini cu blinduri cat mai mici...sa poti sa platesti atat blindul cat si un mic raise...dupa parerea mea trebuie sa vezi cat mai multe floopuri cu maini mediocre (>J10).

bigf28
intermediar

MesajTrimis: Mie Feb 18, 2009 12:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu sunt de acord cu tine. Participand la pot cu big blind-ul la fiecare mana mediocra (>J 10) poti pierde foarte multe chips-uri. O astfel de mana poate sa-ti intre destul de des, insa flop-ul nu te va "lovi" intotdeauna bine. Ca sa nu mai zic ca iti poate influenta deciziile dupa flop. De exemplu mergi cu 10 Q si flop-ul vine 2 3 10. La un bet care nu este exagerat ai tendinta sa mergi, insa poti fi dominat foarte usor cu o asemenea carte, astfel pierzand mai multe chips-uri decat ai fi vrut, chiar daca blind-ul este mic. Daca te bazazi pe read-ul pe jucatori, atunci e bine, insa cel putin din punctul meu de vedere, mai ales la free-uri, unde de obicei sunt foarte multi fishi, nu prea te poti baza pe asta Very Happy

bubucilAA
intermediar

MesajTrimis: Mie Feb 18, 2009 10:22 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ai si tu dreptate...dar sa-ti povestesc ce am patit eu la un turneu....am strans ceva banuti si am zis ca e timpul sa joc un truneu mai mare ... era un turneu 3K cu intrare de 5+50....am intrat eu si inca 800 de jucatori....pt turnee eu am o schimba cu ce maini sa joci prefloop si din ce pozitie si in functie de ce raiseuri au fost inaintea ta .... am asteptat o ora jumatate pan am prins o mana buna (KK) si am jucat-o ca la carte cu raise 3Xbiglind + inca un blind pt fiecare jucator care intrase in mana inaintea mea.....dupa mine un jucator da reraise iar acea schema imi zicea sa intru all-in ....zis si facut ... colegul de dupa mine da call si imi arata A3S (inima)....intra asul si eu pierd tot....fac rebuy si restu....insa blindurile erau destul de mari si nu am mai reusit sa fac nimic cu toate ca am tinut cu dinti de fiecare banutz...ce vroiam eu sa sublinez prin patania mea...e foarte important la un turneu sa te dublezi cand blindurile sunt mici ... sa poti plati raiseuri si atunci cand dai un raise sa nu fii nevoit sa te duci all in !

bigf28
intermediar

MesajTrimis: Mie Feb 18, 2009 3:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Tot mi se pare gresita ideea ca trebuie sa te dublezi neaparat cand sunt blind-urile mici. Ceea ce ti s-a intamplat tie se numeste bed beat si se poate intampla oricui, mai ales in turnee free sau cu un buy in mic (cum este cel din exemplul tau), unde sunt foarte mlti inscrisi. Si asta se intampla pe parcursul unui turneu de foarte multe ori. Ideea e sa faci in asa fel incat sa nu risti toate chips-urile. Acest joc "ca la carte" trebuie adaptat in functie de stilul de joc al celor de la masa si in functie de numarul de chips-uri pe care il ai in acel moment. Ca sa nu mai zic, ca aceste strategii, de obicei se aplica in turneele cu un buy in ceva mai rezonabil (> 10$), unde jucatorii au o anumita logica in jocul lor.

Hai sa-ti dau un exemplu iin legatura cu ceea ce am spus mai sus:

Sunt curios ce ai fi facut tu in locul meu. Ai fi aruncat cartile pe turn, sau ai fi platit si pe river?

urmatoarea mana jucata tot cu acelasi jucator, care in ultimele maini a jucat complet haotic, din bluff in bluff, insa i-a intrat aproape de fiecare data:

In acest moment el are peste 15.000 de chips-uri si eu 550 Very Happy Asta nu inseamna ca am jucat gresit ci pur si simplu, adversarul n-a respectat nici o regula si a avut un noroc chior. Asta e, n-a fost ziua mea norocoasa, insa pe termen lung sunt convins ca voi fi mult pe castig fata de el. Orice strategie in poker se raporteaza la o perioada mai lunga , altfel poate interveni norocul, care poate avea un rol important.

P.S. Intre timp am iesit: AA - all-in versus 7 5 Very Happy

P.S.2 la prima mana prezentata aici am sa-ti spun ce avea dupa raspunsul tau, caci chiar sunt curios Very Happy. Pana atunci jucase fara sa iasa cu nimic in evidenta.

P.S.3 Sa nu uitam ca strategia descrisa aici (cu care sunt de acord) este pentru turneele free (si zic eu se poate aplica si la turneele cu un buy in mai mic (< 10$) unde se inscriu multi jucatori loose, sau care pur si simplu joaca la noroc, in speranta ca se pot "imbogati" peste noapte

bubucilAA
intermediar

MesajTrimis: Mie Feb 18, 2009 4:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ca sa-ti zic ce faceam la prima mana...nu dadeam check pe floop sigur pariam potul era 260 (dupa calculele mele) deci pariam 170 daca dadea raise cred ca plateam sec. iar pe turn in cazul tau nu plateam 780 dupa pariu pe floop pariu pe turn il puneam pe o mana buna AQ chiar si 3 bucati ! si deja mana ta cu A pe turn nu mai arata foarte bine ! iar pe river ai luat cea mai buna decizie posibila !

bubucilAA
intermediar

MesajTrimis: Mie Feb 18, 2009 4:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

iar la a doua mana a jucat la LOTO si a avut noroc ! Bine ca il ajuta si u 9 deci avea 6 outs-uri ! dar tot a jucat ca ultima legua...dar nici tu nu ai jucat stralucit. D c ai dat check ? si de ce l-ai pus all in ? el pariase 840 si mai avea 1500 deci avea mai putin de 2:1 relatia dintre pariul sau si bani pe care ii mai are .... si orice carte zice cand esti in pozitia asta trebuie sa mergi all in cu orice mana ai avea.

Oricum iti zic sigur ca tipul nu o sa ajunga foarte departe cu jocul lui...ideea este sa nu-ti schimbi tu jocul in functie de alti jucatori !

Numai bine.

bigf28
intermediar

MesajTrimis: Mie Feb 18, 2009 5:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La prima mana mi s-a parut ciudat minim raise-ul pre-flop si bet-ul over pot pe flop si l-am pus pe un bluff (semi-bluff - pereche mica). Poate ar fi fost bun un mic bet, insa nu este stilul meu Razz Pe turn mi-am asumat niste risc-uri pentru ca eram sigur ca nu are AQ, insa A-ul era foarte posibil. asa ca mi-am asumat riscul (poate nu foarte inteligent Very Happy) Pe river K-ul a pus capac si desi a dat all-in instant (ceea ce putea reprezenta un bluff) mana mea era deja prea slaba. Sincer nu m-a mirat deloc cand mi-a aratat la sfarsit 9 2 (adica un bluff in toata regula Very Happy )

La a doua mana, dupa cum am precizat si anterior jocul l-am facut bazandu-ma pe faptul ca dupa mana anterioara a jucat complet haotic (multe all-in - uri/raise-uri mari fara nimic). Dupa chek-ul pe flop crede-ma ca nici nu m-am gandit cand l-am pus all-in, fiind mai mult ca sigur ca sunt mai bun in acel moment. Doar norocul l-a ajutat sa castige.

Citat:
ideea este sa nu-ti schimbi tu jocul in functie de alti jucatori !

Din contra, trebuie sa-ti adaptezi jocul in functie de adversar. O strategie nu poate fi la fel de profitabila in cazul in care adversarul are un still tight-aggresiv sau loose. Bafta!

bubucilAA
intermediar

MesajTrimis: Mie Feb 18, 2009 11:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ma referam la faptul ca un astfel de jucator te face sa te enervezi si astfel iti pierzi concentrarea si incepi sa joci haotic....cum de altfel ai patit si tu la cea dea doua mana Embarassed

bigf28
intermediar

MesajTrimis: Joi Feb 19, 2009 12:02 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai la mana a doua n-am jucat haotic deloc Very Happy Mi-am adaptat jocul la adversarul pe care-l aveam si dupa parerea mea am procedat foarte bine, avand sanse mult mai mari de castig in acel moment Razz Intr-adevar este foarte important sa ai rabdare si sa nu cedezi in fata unor asemenea adversari, insa crede-ma ca in turnee as vrea sa am parte de cati mai multi din astia Wink

tomboogy
intermediar

Data înscrierii: 09/Iun/2009

MesajTrimis: Mar Iun 09, 2009 8:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu vreau sa fiu eu ala care sa invie topicuri moarte Very Happy dar atat spun: la prima mana ai jucat pasiv, trebuia sa plusezi pe flop (macar un min-raise) ca sa iti fi dat seama cum stai, poate nici nu mai apuca ala turnul si potul era al tau, la a doua mana la fel, nu aveai o mana suficient de buna incat sa dai doar call, puteai fi usor dominat acolo de un valet, dar cum ai ales sa nu il reprezinti, a crezut ca optarii erau buni si a mai si avut noroc pe turn.Poate totusi problema cea mai mare era stilul sau haotic de a juca si norocul, la limite mici am vazut multi jucatori care se bazau pe noroc Rolling Eyes bafta la mese in continuare Wink  
Hitman
intermediar

Data înscrierii: 22/Mar/2009
Locație: Braila

MesajTrimis: Sâm Aug 15, 2009 10:20 am    Titlul subiectului: Si norocul are partea lui din vina Răspunde cu citat (quote)

Cert este ca la freeroll-uri se joaca haotic,si nu poti aplica anumite strategii din carti. Am patit-o si eu la un freeroll,exact la prima mana mi-a intrat AA. Eram doar 3 jucatori activi, restul in sit-out. Eu dau raise 3X, iar unul dintre cei doi i-mi de re-raise parca la 240. Atunci l-am dus all-in si a dat call. Cand intoarce cartile 79s, iar floopul ma loveste necrutator 7Q7. Nici pe turn si nici pe river nu mi-a intrat vreun A si am fost eliminat din prima mana,dar am invatat ceva: sa mai tin niste chipsuri macar pana vad floopul Razz. De multe ori am jucat cu all-in asii dupa un raise al adversarului, si de cele mai multe ori am castigat, dar au mai fost si exceptii. Very Happy

Sus Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Analiza maini si strategii de poker Du-te la pagina 1, 2  Următoare 
Pagina 1 din 2 

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum

Ora este GMT + 2 ore