FAQ :: Căutare :: Membri :: Grupuri :: Profil :: Mesaje private :: Autentificare :: Înregistrare
Pagina de start a forumului Ro Poker Ro Poker     te invata tainele pokerului pe internet
Mesajele la care nu s-a răspuns Acum este: Sâm Iul 31, 2010 9:32 am
Pozitia la Masa

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Analiza maini si strategii de poker
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
bubucilAA
intermediar

Data înscrierii: 17/Feb/2009
Locație: Iasi

MesajTrimis: Joi Feb 26, 2009 10:19 pm    Titlul subiectului: Pozitia la Masa Răspunde cu citat (quote)

Cateva lucruri folositoare despre poker :

Tinand cont ca majoritatea utilizatorilor nostri nu sunt incepatori am sa sar peste lucrurile de baza ( cum ar fi notiuni introductive...ce este blindul sau ce inseamna al-inul, bluful, floop, turn sau river ) si am sa trec direct la subiect.

(imi cer scuze pt traducearea cuvintelor din enegleza in romana , nu o sa sune minunat insa sper sa intelegeti)
( voi face referire la o masa de 10 persoane)

Pozitia la masa !

In general cand vorbim despre pozitia la masa ne referim la pozitia noastra in raport cu Butonul (dealarul). Este primul lucru, dupa parerea mea, pe care un jucator trebuie sa-l invete.

Asadar la masa avem 4 pozitii generale:
1-Blindurile - primele doua pozitii ( prima si a doua pozitie dupa dealer, pozitiile care vor actiona primele in mod consecutiv dupa floop, small blind SB ( blindul mic) si big blind BB ( blindul mare care va fi intodeauna dublu fata de small blind).

2- Prima pozitie- early position- face referi la urmatoarele 3 pozitii de la masa dupa blinduri (mai exact pozitiile 3-4-5 fata de dealear). (este cea mai periculoasa pozitie de la masa din care se joaca doar mainile foarte bune, perechi mari as popa, este o pozitie foarte buna pt a ataca potul si pentru a face un bluff. Prima pozitia dupa blinduri adik pozitia a 3 dupa dealear poarta denumire de UTG (under the gun) din care eu va recomand ( si majoritatea jucatorilor profesionisti, nu ca eu as fi unul) sa jucati numai mani foarte puternice si cand zic asta ma refer la pereche foarte mare si desigur vesnicul AK si sa nu dati niciodata call din aceasta poztie doar raise.

3-Pozitie medie- middle position-face referire la urmatoarele 3 pozitii in raport cu early pozition si mai exact poztiile 6-7-8 fata de dealear....din aceasta pozitie se pot juca si maini medii ca valoare dataorita faptului ca va aflati in avantaj fata de cei 5 jucatori care se vor actiona inaintea voastra si veti avea informatii depre mana pe care acestia o detin.

4- Ultima pozitie-late position- se refera la ultimele locuri de la masa pozitia a 9 si poztia dealarului. Aceste doua pozitii sunt considerate cele mai bune poztii de la masa care permit jocatorului sa joace maini mai slabe si sa atace potul pentru a-l fura sau inainte de floop sa atace blindurile cu acelas scop. In unele materiale veti gasi pozitia premargatoare dealarului pozitia 9 sub denumirea de cut-off sau pozitia sefului, datorita faptului ca aceasta pozitie are posibilitatea sa atace dealarul care bineinteles este cea mai buna pozitie de la masa.

Este foarte important sa stiti in ce pozitie va aflati la masa pentru a putea alege ce maini sa jucati dintr-un singur motiv, cu cat sunt mai multi jucatori dupa dumneavoastra cu atat e mai mare posibilitatea ca acestia sa aibe o mana mai bun ca cea pe care o detineti.

Daca masa are mai putini de 10 jucatori sa zicem 9 atunci una din primele pozitii dispare, pentru 8 jucatori dispar 2 poziti iar pentru 7 dispare prima poztie.

Va astept cu completari si desigur cu intrebari.

Nummai bine BuBucilAA.

Ultima modificare efectuată bubucilAA la Mar Mar 10, 2009 9:41 pm, modificat de 2 ori în total 
Sus Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
admin
Site Admin

Data înscrierii: 04/Noi/2007

MesajTrimis: Joi Feb 26, 2009 11:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

un articol util.
Cu permisiunea ta il voi publica si in sectiunea Scoala de poker a portalului nostru.

Sus Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
bubucilAA
intermediar

Data înscrierii: 17/Feb/2009
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin Feb 27, 2009 2:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Embarassed cu cea mai mare placere..

Sus Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Analiza maini si strategii de poker  
Pagina 1 din 1 

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum

Ora este GMT + 2 ore